Z domova 09.12.2021
2

Máte svá hesla pod kontrolou?

Logistický průmysl může čelit zvýšené kybernetické hrozbě

Máte svá hesla pod kontrolou?

Podle americké kybernetické společnosti Intel 471 se na trhu s kyberzločinem za poslední měsíce výrazně zvýšil zájem o přístup k podpůrným logistickým systémům. Data se prodávají mnohem častěji. Kyberzločinci již získali přístupové údaje z cca 50 logistických a nákladních společností z Japonska, USA, Bangladéše a Malajsie.

Podle jednoho z výzkumníků společnosti Intel 471 je hlavní příčinou toho, proč se kybernetické hrozby zaměřují na přepravní společnosti, zejména nedávný souběh krizí dodavatelského řetězce. Situaci porovnává s vlnou kybernetických útoků v minulém roce cílených na nemocniční IT systémy. Nejednalo se o náhodný výběr, nýbrž útočníci cílili na poskytovatele zdravotní péče, kteří se potýkali s obchodními problémy. Kyberzločinci se nezaměřují pouze na přepravní společnosti, ale zaměřují se na specifické programy, které řídí IT procesy pro společnosti po celém světě.

Údaje z kyberzločineckého podzemí jsou první známkou možné kybernetické hrozby

Útočníci, kteří ransomware připravují, často hledají podklady dlouho před samotným útokem a požadavky na výkupné vždy přizpůsobují slabému místu. Výzkumník Greg Otto však nechce vyvolávat přehnaný strach, ale upozornit na velký problém týkající se kybernetických útoků, které je těžké zastavit zejména proto, že společnosti nerady přiznávají, že byly zasaženy a kultura ticha je primárním mechanismem ransomwaru.

Smart Logistics System od TIMOCOM je bezpečný

TIMOCOM klade důraz na bezpečnost. Smart Logistics System propojuje zadavatele a dodavatele v přepravě po celé Evropě a naším cílem je zvýšit efektivitu Vaší firmy. A to jednoduše, rychle a především bezpečně. Proto jsme v TIMOCOM vyvinuli vlastní bezpečnostní síť, abychom každému jednotlivému uživateli našich aplikací nabídli maximální možnou ochranu.

Vyzkoušejte systém a přesvědčte se sami:

Zajistit dodavatelské řetězce nyní

 

Zdroj: SSL EXPRES 15.-19.11.2021 ZE SVĚTA SPEDICE A LOGISTIKY

 

Mohlo by Vás také zajímat:

Pět tipů: Jak na to, aby se logistika stala konkurenční výhodou

Zvýšit flexibilitu, snížit výdaje: Efektivní logistika pro průmysl a obchod

Když jsou kostky vrženy nově: Jak optimalizovat procesy v logistice

Staňte se znalcem v oboru

Nechte si pravidelně zasílat relevantní články, důležité odborné příspěvky a exkluzivní zprávy pro uživatele!


Přihlášení k odběru novinek

Nahoru