TIMOCOM 04.05.2021
3

Úspěšná realizace: Egeplast a TIMOCOM

Rychle a efektivně k vhodnému dopravci díky digitálnímu zadávání přeprav

Firma z obce Greven si díky burze nákladů od TIMOCOM vystačí bez vlastního vozového parku.

Logistika se stále více digitalizuje. To přináší velké šance výrobním a obchodním firmám, které usilují o to, aby jejich logistické procesy byly štíhlé a efektivní. Důležité části těchto procesů, jako je zadávání objednávek, lze vyřizovat digitálně a díky tomu velmi rychle. V tomto článku na blogu se dočtete, jak středně velká firma Egeplast objednává přepravy digitálně a vždy najde přesně toho pravého speditéra.

Máte také přepravy, které potřebujete zadat? V tom případě k tomu také použijte síť od TIMOCOM a vyhledejte vhodnou dopravní firmu.

Registrovat

Řešení pro stále se měnící relace

Když je v Praze mezi historickým centrem a Vltavou nutno rekonstruovat starý plynovod, je nové potrubí objednáno u Egeplast. Tento koncern se 400 zaměstnanci je největším evropským výrobcem plastových potrubí a má zákazníky ve více než 30 zemích. Firma, kterou řídí její vlastníci, se specializuje na dopravu vody, plynů a dat a dodává k tomu potřebné potrubní systémy dodavatelským podnikům a provozovatelům sítí. Ať je to Bordeaux, Hongkong nebo Singapur – Egeplast vyrobí potřebná plastová potrubí a dodá je všude tam, kde je zákazníci potřebují. Při expedici těchto speciálních produktů již dva roky sází na Burzu nákladů od TIMOCOM – s úspěšnou bilancí.

Disponování potrubí o délce až 30 metrů začíná v oddělení logistiky dopravy v Grevenu. Tam se koordinují přepravy speciálních výrobků s pomocí teleskopických návěsů, otevřených vozů nebo nákladních vozů s jeřábem. Také relace se téměř stále mění, říká Markus Hollenhorst, vedoucí logistiky ve firmě Egeplast. „Musíme na ostrov Norderney, na Rujánu nebo do horských oblastí. Místa a dodávané produkty se mění s každou zakázkou.“ K tomu je nutno najít vždy novou dopravu a díky tomu je aplikace Přepravy pro Egeplast tak atraktivní. Firma, která vyrábí nepřetržitě, využívá tento trh jednorázových přeprav pro rychlé zpracování objednávek a zadávání přeprav různým dodavatelům.

Na trhu nedostižný

Pokud jde o zařizování přeprav, vedoucí logistiky spoléhá na síť, jejímiž členy je více než 45.000 zákazníků.

„Systém od TIMOCOM používáme k tomu, abychom dopravu zadávali spedicím a nemuseli mít vlastní vozy“, zdůrazňuje Markus Hollenhorst. Toho správného speditéra tady lze nalézt „extrémně rychle a pro tyto potřeby je TIMOCOM na trhu zkrátka nedostižný.“ Matching podle něj funguje téměř automaticky. „Když zveřejníme nabídku přepravy do Francie, zájemce o tento náklad se ohlásí do minuty.“ Denně lze takto naložit a odeslat různým obchodním partnerům 30 až 50 nákladních vozů. Pro Egeplast je to skutečná výhra. Díky velkému počtu zákazníků v síti TIMOCOM se přepravy podaří zadat ve velmi krátké době. Pomocí zadávání přeprav navíc mohou zadavatelé, jako je tato firma z Grevenu, nabídnout svou zásilku popsanou velmi podrobně, když uvedou její velikost, druh, hmotnost, místo nakládky a místo určení. Díky tomu lze nalézt dopravní firmy, které tyto požadavky přesně splňují.

Aplikace Přepravy nám otvírá kontakty, které bychom v této šíři nedokázali oslovit. Díky tomu můžeme nabízet přepravy, naši obchodní partneři získají zakázku a mohou se tak vyhnout jízdám naprázdno. Vzniká tak oboustranně výhodná situace.“ 

Jistota nalezení vhodné dopravy

„Když jsem v logistice začínal před 20 lety, hodně se ještě pracovalo přes telefon. Dnes se obchody uzavírají digitálně a všechno jde rychleji.“ Na tom se ještě více ukazuje, jakou důležitost získala v procesu přepravy digitální řešení. Firmě Egeplast se používání aplikace Přepravy vyplatí. Mají jistotu, že přepravy zadají rychle a flexibilně.

Výrobní a obchodní firmy se spoléhají na aplikaci Přepravy. Chcete-li i Vy nalézt v síti od TIMOCOM vhodné partnery pro Vaše nabídky přeprav, vyzkoušejte největší evropskou burzu přeprav po dobu čtyř týdnů zdarma.

Registrovat

Mohlo by Vás také zajímat:

Pět tipů pro obchodní a průmyslové firmy: Jak na to, aby se logistika stala konkurenční výhodou

Mění koronavirová pandemie vyřizování plateb v logistice?

TIMOCOM Pomoc při rozjezdu: Z čeho se skládají výdaje na dopravu?

Staňte se znalcem v oboru

Nechte si pravidelně zasílat relevantní články, důležité odborné příspěvky a exkluzivní zprávy pro uživatele!


Přihlášení k odběru novinek

Nahoru