Z logistiky 21.12.2021
5

Nový rok, nové štěstí: 7 tipů pro vstup do úspěšného obchodního roku

Přeměňte svá dobrá předsevzetí v činy

Skupina lidí sedí s notebooky u jednoho stolu.

Zdravěji jíst, více sportovat nebo trávit méně času u mobilního telefonu. To jsou typická novoroční předsevzetí, která zná asi každý z nás. Pro podnikatele ale mimo tuto osobní rovinu vyvstává otázka: Co můžu v novém roce zoptimalizovat? S následujícími 7 tipy nebude Vašemu úspěšnému vstupu do nového roku již stát nic v cestě.

Zejména logistika v sobě často skrývá značný potenciál. Obsáhlá a flexibilní nabídka od TIMOCOM proto může být klíčem k úspěchu.

Tady se dozvíte více

1. Ohlédněte se za uplynulým rokem

Pro úspěšný start do nového roku je rozumné se ještě jednou ohlédnout za tím starým. Analýza úspěchů a neúspěchů uplynulého obchodního roku může ukázat, která opatření byla přínosem a která spíše nikoliv. Kromě obecného rozvoje firmy je dobré se podívat na změny v oboru a změny mezi Vašimi stálými zákazníky. Výsledkem bude podrobný obrázek o současné situaci. Tím položíte základní kámen pro Váš úspěšný start do nového roku. Tento článek na blogu TIMOCOM Vám poskytne vhodné podněty pro optimalizaci Vašich procesů.

2. Stanovte si realistické cíle

Zkušenosti z uplynulých let Vám pomohou stanovit si pevné cíle pro nový rok. Formulujte je pokud možno přesně. Uveďme jeden příklad: „Chceme zvýšit náš obrat o … %.“ Tato preciznost je důležitá, protože později lze jinak jen těžko zjistit, jestli se opravdu podařilo cílů dosáhnout.

Budete-li vycházet z aktuálních čísel, pomůže Vám to stanovit si cíle realisticky. Navíc je dobré věnovat pozornost tomu, jaká opatření jsou pro dosažení tohoto cíle nezbytná.

3. Soustřeďte se na to, co je podstatné

Pro úspěšnou realizaci nové strategie velmi pomůže soustředit se na to podstatné. Otázky jako „Kterým tématům věnuji nejvíce času?“ nebo „Co posouvá moji firmu dopředu?“, Vám pomohou konkretizovat strategické úvahy. Můžete tak odhalit projekty, jejichž užitek je malý a nepokračovat v nich. Lépe pak můžete využít drahocenné zdroje, jako je čas, rozpočet nebo personál.

4. Ušetřete čas efektivními řešeními

Díky digitalizaci je dnes možné zjednodušit pracovní procesy, které jsou časově hodně náročné. Na tomto místě byste se měli zamyslet nad tím, které úkoly můžete rychleji a snáze zvládnout díky používání softwaru. Trh nabízí celou řadu efektivních aplikací pro všechny firemní oblasti - od účetnictví, přes nákup až po marketing nebo personální oddělení.

Obírají Vás například časově náročné přepravní procesy o čas a trpělivost? Smart Logistics System od TIMOCOM Vám nabízí možnost řídit a spravovat Vaše přepravní procesy digitálně a uživatelsky přívětivě. Používání faxu a excelu nebo přepínání mezi různými programy se lze vyhnout díky rozhraní pro Burzu nákladů, Objednávky a Tracking od TIMOCOM.

Se Smart Logistics System můžete digitálně a centrálně v jednom systému provádět všechny kroky od sjednání obchodu, přes zadání objednávky až po provedení přepravy. Přesvědčte se nejlépe sami. Vyzkoušejte Smart Logistics System a profitujte ihned z digitálních aplikací.

5. Mějte přehled o aktuálních trendech

Stále znovu vznikají nové megatrendy, které trvale utváří podobu společnosti i ekonomiky. Definuje je institut budoucnosti, centrální místo, v němž se sbíhají výsledky zkoumání v oblasti trendů a budoucnosti. Na rozdíl od krátkodobých novinek zůstávají v platnosti po celá desetiletí. Mezi aktuální trendy patří kromě jiného téma globalizace, konektivity a neo-ekologie.

Vzhledem k tomu, že jsou tyto megatrendy velmi relevantní, měly by se jimi firmy dostatečně zabývat. Lze tak identifikovat rizika a výzvy a přizpůsobit jim Vaši firemní strategii.

6. Optimalizujte Vaši prezentaci na trhu

Může být obtížné zjistit, jakým způsobem jedno konkrétní opatření ovlivnilo úspěch firmy.

Je dobré se k jednotlivým opatřením ještě jednou vrátit: Jaké postupy přinesly obzvláště velký počet zákazníků? Co se v jednotlivých kampaních dařilo - co lze příště zlepšit? Tato analýza Vám pomůže načerpat nápady na nové kroky nebo dále rozpracovat stávající opatření.

 Zamyslete se také nad tím, jak hodně je Vaše firma na trhu skutečně vidět. Zákazníci konec konců mohou nakoupit pouze tehdy, pokud znají nějakou firmu nebo ji po krátkém hledání najdou. Není tomu tak? Pak je třeba se nad marketingovými opatřeními znovu zamyslet a přepracovat je.

7. Motivujte Vaše zaměstnance

Oceňovaní zaměstnanci jsou šťastní zaměstnanci. Ukažte zaměstnancům a kolegům, jak důležití pro firmu jsou, posílíte tím týmovou spolupráci.

Navíc je dobré udělat si čas na každého jednotlivce zvlášť a promluvit si společně o práci v minulém roce a sjednat si cíle na nový rok.To je rozhodující bod, který vede k výrazně lepším pracovním výsledkům. Totiž jen v případě, že Vaši zaměstnanci znají očekávání, mohou svých cílů také dosáhnout.

Skvěle připraveni do nového roku

Se správným přístupem, pozitivním myšlením a správnými nástroji můžete již na začátku roku nastavit směřování pro úspěšný start do nového obchodního roku.

A myslete na to, že čas je Váš nejdůležitější zdroj, využijte jej tedy efektivně. Používání digitálních řešení Vám přitom může pomoci komprimovat časově náročné pracovní procesy a vytvořit tak kapacity pro další důležitá témata, jako je např. Vaše strategie, nové přístupy zakládající se na aktuálních trendech nebo Vaši zaměstnanci.

Právě oblast logistiky skrývá velký potenciál úspor času. Smart Logistics System od TIMOCOM přispívá k rychlejšímu a efektivnímu vyřizování všech Vašich přepravních procesů. S TIMOCOM si zachováte kontrolu nad stavem zásilky, objednávky přeprav můžete zadat a digitálně zpracovat během pár minut. Díky partnerství s firmou JITpay je navíc zaručena spolehlivá a bezpečná platba.

Udělejte nyní první krok a vykročte s nezávazným testem dobře připraveni do nového roku.

Vyzkoušejte Smart Logistics System nyní

Další zajímavé články:

3 tipy na zabezpečení přepravních kapacit – staňte se přednostním zadavatelem

Zvyšte a zajistěte si likviditu

Jak se dostat rychleji k penězům: Proč se faktoring v logistice vyplatí

 

Staňte se znalcem v oboru

Nechte si pravidelně zasílat relevantní články, důležité odborné příspěvky a exkluzivní zprávy pro uživatele!


Přihlášení k odběru novinek

Nahoru